top of page

MY GREEN GARDEN

Klei is de verbindende schakel met het oorspronkelijke, met waar we nu zijn en waar we naar toe bewegen. In mijn beeldend werk onderzoek ik de identiteit van klei. Klei is de bakermat van alles wat leeft. Met mijn handen in de klei voel ik diep in mij deze vitale connectie.

Telkens zoek ik de uiterste grens op van klei en mijn oven. Met de uitdaging om de beelden en sferen van mijn innerlijk landschap in sculpturale vormtaal naar buiten te brengen. Als kunstenaar blijf ik nieuwsgierig en experimenteer ik met eigen toevoegingen van materiaal. 

Voor My Green Garden heb ik klei groen geglazuurd met koperoxide of samengesmolten met koperdraad. Door de verbindende en aardende eigenschappen van koper voel ik me aangetrokken tot dit materiaal. Voor mij gaat het over de verbinding met elkaar, met de aarde, met het leven. 

Sculpturale vloeiende organische vormen. Spiegelende groene kleurschakeringen. Een verbindende schakel. My Green Garden nodigt uit tot bespiegelingen over hoe we relateren met elkaar, met de natuur en in essentie met de natuur in ons zelf. 

Jeanette van Rossum

Sculptural architectonic ceramics

EXHIBITION

JEANETTE VAN ROSSUM

13/06 to 11/08/2019

bottom of page